آیا ChatGPT امنیت شغلی فعالان حوزهی تبلیغات را تهدید خواهید کرد؟

احتمالاً به تازگی هیاهوی زیادی راجع به چتبات جدید OpenAI، ChatGPT به گوشتان رسیده است. این چتبات که با زبان GPT-3 طراحی شده است، شاید بهترین ابزار برای آشنا کردن همگانی افراد با هوش مصنوعی بوده است؛ البته جز اینکه تواناییهای این چتبات به یک شهرت جهانی دستیافته است، برای برخی نیز نگرانیهای زیادی ایجاد کرده است!
اگر در خارج از ایران هستید میتوانید از ChatGPT بخواهید که راجع به یک موضوع مشخص برای شما متنی را شکل دهد، و اینکار را به طریقی انجام خواهد داد که گویی یک انسان متن را نوشته است و تشخیص اینکه این نوشته توسط یک ماشین نوشته شده کار کاملا بسیار دشواری خواهد بود.
با در دسترس قرار گرفتن هوش مصنوعی برای استفاده عموم حالا در ۲۰۲۳، بیشتر از هر زمان دیگری این سئوال برای بسیاری ایجاد شده است که فعال بودن وجود هوش مصنوعی به این شکل چه مفهومی برای ما انسانها خواهد داشت؟ مخصوصاً برای آیندهی شغلی که گفته شده است احتمالاً برخی از مشاغل را از بین خواهد برد. در بین همین هیاهو امنیت حرفهی تبلیغاتچیها و مارکترها بسیار مورد بحث قرار گرفته است.
این نگرانی کاملاً منطقی بنظر میرسد زیرا فعالیتهای زیادی در تبلیغات هستند که رابطهی مستقیمی با نوشتن دارند. از نوشتن یک متن برای یک تبلیغ تلویزیونی گرفته تا پستهای شبکههای اجتماعی.
باید قبول کنیم که در طول تاریخ دیدهایم که با پیدایش تکنولوژیهای جدید، از طرفی شغلهایی منسوخ شدهاند و از طرف دیگر شغلهای جدیدی نیز شکل گرفتهاند. شغلهای جدیدی که به افرادی با مهارتهای بیشتری نیاز دارند و البته درآمد بالاتری هم نیز به همراه خود میآورند.
مجمع جهانی اقتصاد “پیشبینی میکند” که هوش مصنوعی قرار است شغلهای بسیاری را از زیر پای خود کشد اما در دراز مدت باعث رشد شغلی و پیدایش حرفههای جدیدی خواهد شد.
البته این تنها یک پیشبینی است و مشخص نیست که کدام بخشش به وقوع خواهد پیوست.
اماChatGPT چیست؟
ChatGpt یک دستیار مجازی یا یک چتبات است که از یک روش از یادگیری ماشینی به نام NLP استفاده میکند. یک مثال درست از generative AI است زیرا میتواند یک محتوای کاملا جدید و یونیک را خلق کند، بدین معنا که فقط دیتای حاضر و موجود را آنالیز نمیکند بلکه، یک چیز کاملاً «جدید» را خلق میکند. نه تنها میتواند با زبان انسانی مانند انگلیسی محتوایی را ایجاد کند، بلکه میتواند از زبانهای کامپیوتری نیز استفاده کرده و به کدنویسی بپردازد.
ChatGPT در واقع یک رابط کاربری برای یک زبان کامپیوتری بزرگتر به نام GPT-3 است که توسط OpenAI طراحی شده است. اطلاعات با جزئیات دقیقی از این هوشمصنوعی در اختیار عموم قرار نگرفته است اما میدانیم که ۱۷۵ میلیارد پارامتر اطلاعاتی داده را در خود جای داده که شامل، روزنامهها، مقالات، کتابها و اسنپشاتهایی از اینترنت در سال ۲۰۲۱ بوده است. این هوش از طریق unsupervised learning آموزش دیده است؛ بدین معنی که با پردازش اطلاعاتی که در اختیارش قرار داده شده مضمون و روابط کلمات با یکدیگر را پیدا میکند.
ChatGPT چگونه مشاغل حوزه تبلیغات و مارکتینگ را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد؟
اگر شما در حوزهی تبلیغات به عنوان یک فرد خلاق فعالیت میکنید، نوشتن به احتمال زیاد یک بخش اصلی از فعالیت شغلی شما به حساب میآید. حالا با دیدن تواناییهای ChatGPT ممکن است نگران امنیت شغلی خود شوید.
اکنون شرکتها میتوانند از این تکنولوژی برای نوشتن متون تبلیغات، ایمیلها، پستهای شبکههای اجتماعی، محتوای متنی طولانی و متن وبسایتها نیز استفاده کنند. اما باید بخاطر داشت هر چیزی که ChatGPT خلق میکند بر اساس متونی است که قبلاً نوشته شدهاند و این به این معناست که این ماشین قادر به فکر کردن به شکل طبیعی و خاص نیست.
به همین دلیل مارکترهایی که بر روی یک روال مشخص، متونی فرمولدار و بیجان تهیه میکنند تا جایی حق دارند نگران حرفهی خود باشند. اما از طرف دیگر افرادی که محتوای خاص و خوانندگان مشخص خود را دارند، این نگرانی میتواند بی منطق باشد.
برای مثال امروزه یک نمونهی پر طرفدار از مارکتینگ اینفلئونسر مارکتنیگ است، چونکه که این افراد با مخاطبان خود رابطهی انسانی شکل دادهاند احتمال اینکه هوش مصنوعی حرفهی آنها را تحت تاثیر خود قرار دهد بسیار پایین است.
با این حال اگر شما برای گذران زندگی خود نویسندهی پستهای شبکه های اجتماعی هستید ولی این کار را با زبان و لحن خود خاص خود انجام میدهید و میتوانید با اینکار رابطهای انسانی میان نوشتهی خود و مخاطبان شکل دهید، این یک امتیاز حتی با ظهور فعالیت هوش مصنوعی در صنعت تبلیغات برای شما محسوب میشود.
با توجه به تفاسیر بالا، مارکترها مانعی ندارند تا از هوشمصنوعی برای سرعت بخشیدن و اتومیت کردن فعالیتهای مارکتینگ خود استفاده کنند، برای مثال موارد زیر فعالیتهای هستند که شامل این اتفاق میشوند:
- مارکت ریسرچ: به سرعت میتوانند مهرههای اصلی یک بازار را پیدا کرده و محصولات و خدماتشان را آنالیز کند.
- سئو: از ChatGPT میتوان برای تهیهی متنهای مشخصی با کلیدواژههایی استفاده کرد که موتورهای جستوجوگر برای رتبهبندی صفحات از آنها استفاده میکنند. جالب است بیان کنیم که حتی آیندهی حیات بزرگترین موتور جستوگر دنیا، گوگل هم نیز با ظهور ChatGPT مورد بحث قرار گرفته است.
- توصیف کالا: تهیه و تنظیم متنهایی برای توصیف کالاهای وبسایتهای E-commerce میتواند به راحتی و با سرعت توسط هوشهای مصنوعی تهیه شود.
هنگامی که یک کسبوکار تصمیم میگیرد برای هر کدام از موارد بالا از این ابزار استفاده کند نقاط ضعفش را نباید فراموش کند؛ باید در خاطر داشت که دیتاست ChatGPT در سال ۲۰۲۱ تنظیم شده است و از هر اتفاقی که از آن به بعد رخ داده است آگاه نیست.
تا چه اندازه باید نگران باشم؟
اگر در این زمان بتوانید برای مقاصد کاری خود در استفاده از این ابزارها مهارت پیدا کنید، میتوان گفت در آینده نباید نگران از دست دادن شغلتان باشید. قادرید تمرکز خود را بر روی این یادگیری استفاده از این ابزار قرار دهید تا با استفاده از این شکل از ابزارها کیفیت کاری و کارآمدی خود را به عنوان یک مارکتر ارتقاء دهید.
اشتباهترین کاری که در این زمان میتوان انجام داد این است که سر را مثل کبک زیر برف کنیم و وانمود کنیم که هیچ اتفاقی قرار نیست بیافتد و هوشهای مصنوعی قرار نیست بسیاری از صنعتها و افرادی که در آنها فعالیت میکنند را تحت تاثیر قرار دهند.
خیلی خوب است پاسخ چت جی پی تی به این سوال ((آیا ChatGPT امنیت شغلی فعالان حوزهی تبلیغات را تهدید خواهید کرد؟)) را ببینیم:
یک هشدار کوتاه پایانی:
ما حالا در حال دیدن اولین حضورها از این تکنولوژی هستیم و میدانیم که GPT-4 نیز وجود دارد ولی هنوز هیچ اطلاعاتی از آن در اختیار عموم قرار نگرفته است.
گفته شده است که GPT-4 صد برابر قدرتمندتر از GPT-3 خواهد بود.